Nieuws

Kunstenaar verwerkt zwerfie-leus in kunstwerk

De bekende Rotterdamse kunstenaar Danny Rumbl heeft een tekst over zwerfafval opgenomen in een grote muurschildering aan de Schiedamseweg. Het werk is te zien in een onderdoorgang naar de achterliggende wijk. 

De tekst ‘Red de zee, neem je afval mee!’ is eerder dit jaar bedacht door een leerling van basisschool De Korf tijdens een creatieve workshop van Zwerfie Rotterdam. In een verkiezing onder inwoners van de wijk Bospolder-Tussendijken kwam de leus uit ruim 50 verschillende teksten vervolgens als winnaar uit de bus. De graffiti-artist Danny Rumbl woont zelf ook in de wijk en was graag bereid om de winnende slogan te verwerken in een nieuwe muurschildering.

Woordvoerder Ivo Rodermans van Zwerfie Rotterdam is blij met de samenwerking met Rumbl, die bekend is geworden met stripachtige werken in de buitenruimte. “Danny heeft deze keer een geweldig groots en kleurrijk werk gemaakt op een anonieme doorgang tussen de Schiedamseweg en de achterliggende wijk. Dit is een plek waar mensen zich prettiger voelen met een goed uitziende muur én een schone buitenruimte.” 

Zwerfie Rotterdam heeft deze week met een hogedrukreiniger ook andere teksten aangebracht op stoepen aan beide zijden van de Schiedamseweg, ter hoogte van de onderdoorgang. Danny Rumbl is enthousiast over deze clean graffiti: “Dit is een goed initiatief. Als bewoner van Bospolder-Tussendijken erger ik mij vaak aan al het zwerfafval in de wijk. Dat moet beter kunnen.” 

Lees ook: Zwerfie neemt beheer over van gemeente