Nieuws

Eerste Stadsconferentie voor opruimers

Zo’n 100 Rotterdamse zwerfafvalrapers komen op zaterdag 7 oktober bij elkaar op de allereerste Stadsopruimersconferentie. “Dit is een unieke gebeurtenis en een geweldige kans om de krachten te bundelen”, zegt woordvoerder Ivo Rodermans van Zwerfie Rotterdam, één van de organisatoren van de conferentie.

Deelnemers aan de conferentie zijn vrijwilligers van Zwerfie Rotterdam, maar ook actieve mensen van andere opruimgroepen, individuele opruimers en bewoners die deelnemen aan een Opruimbende in hun eigen straat. Samen gaan zij plannen maken voor een schonere stad. Het doel is dat zwerfafvalrapers hun ervaringen en ideeën uitwisselen, inspiratie opdoen en nadenken over hoe zij gezamenlijk nog meer impact kunnen maken.

Voorafgaande aan de gespreksrondes gaat een korte film in première over het schoonhouden van de stad in vroeger tijden, met historische objecten uit de collectie van Museum Rotterdam. Ook zijn tijdens het podiumprogramma inspirerende verhalen te horen van stadsopruimers en is er een quiz en een interactieve theatervoorstelling, gespeeld door theatermaker én Zwerfie-voorzitter Ingrid Duindam.

De conferentie is in de Fruitvis aan de Marconistraat 43 in Rotterdam en start om 14.00 uur, inloop vanaf 13.30. Aan het einde van de middag is er een borrel. De conferentie wordt georganiseerd door Stichting Wijkcollectie, Opzoomer Mee, Zwerfie Rotterdam, de Zakkenvullers van Bloemhof en door opruimer Luisa Maria dos Santos Gonçalves. Aanmelden kan nog steeds door een mail te sturen naar info@wijkcollectie.nl.