Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Fietsfeest Centrum: Zwerfieride!

8 juni /12:00 - 16:00

De Tour de France Femmes start op 12 augustus in Rotterdam. Om alvast in de stemming te komen voor dit grootste wielerevenement, organiseert het Sportbedrijf Rotterdam een fietsfeest in Wijkpark het Oude Westen. Zwerfie Rotterdam is erbij met de Zwerfierides.

Tijdens de Zwerfieride combineer je fietsen met zwerfafval opruimen. Vanaf het evenement vertrekken deelnemers om 12.30 uur en om 14.15 onder begeleiding van een zwerfafvalgids naar een opruimlocatie. Onderweg vertelt de gids wetenswaardigheden over zwerfafval. De activiteit duurt ongeveer een uur. Kom liefst op je eigen fiets. Mocht dat toch niet lukken, dan staan op het Fietsfeest vijf leenfietsen klaar. Deelname is gratis.

Meld je direct aan via deze link!

Het Fietsfeesten doet in de maanden juni en juli zeven wijken aan. Er is van alles te beleven: BMX clinics, laat je fiets pimpen door echte graffiti-artiesten, schminken of pak een bakje poffertjes mee. Volwassenen krijgen informatie over fietslessen en de Rotterdamse Fietsbank. Ook de speciale hometrainers van het scholenprogramma zijn aanwezig waar iedereen een virtueel Tour de France Femmes parcours op kan afleggen. Je fiets laten repareren of een lesje banden plakken? Ook daarvoor kan je op het fietsfeest terecht.

Meer informatie: www.sportbedrijfrotterdam.nl/fietsfeest

Gegevens

Datum:
8 juni
Tijd:
12:00 - 16:00

Organisator

Sportbedrijf Rotterdam

Locatie

Wijkpark Oude Westen
Westkruiskade 10b
Rotterdam,
+ Google Maps