Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zwerfie zorgt voor een smetteloze Klimaatmars

12 november 2023 /11:30 - 17:00

Naar verwachting lopen tienduizenden mensen mee in de Mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid. Vrijwilligers van Zwerfie Rotterdam zorgen dat de hele route van Dam tot en met Museumplein schoner is dan wij het aantroffen.

Klimaat en zwerfafval zijn nauw met elkaar verbonden. Ruim tien procent van alle opgepompte olie wordt gebruikt voor de productie van plastic. De Nederlandse overheid geeft jaarlijks 14 miljard euro belastingvrijstelling voor olie als grondstof voor onder meer plastic. Daardoor is de productie van verpakkingsmaterialen spotgoedkoop. Een deel daarvan eindigt als zwerfafval in ons ecosysteem. Wij willen een stop op het aanjagen van nog meer zwerfafval.

Tijdens de Klimaatmars zorgen wij met twee teams dat de gehele route schoon wordt opgeleverd. De mars start om 13.00 uur op de Dam, maar wij komen al om 11.30 uur bij elkaar op het Museumplein. Daar kun je genieten van een gratis lunch en krijg je instructies van coördinator Ivo Rodermans. Je kunt je nu aanmelden voor deelname aan de opruimactie tijdens de Klimaatmars door een berichtje te sturen naar 0641496212.

De organisatie van de Klimaatmars heeft Zwerfie Rotterdam gevraagd en aangewezen voor de coördinatie van alle opruimers op deze dag. Ook mensen van buiten Rotterdam kunnen zich aansluiten bij onze teams! Wij zorgen voor afvalgrijpers, vuilniszakken en vuilniszakhouders.

Gegevens

Datum:
12 november 2023
Tijd:
11:30 - 17:00

Locatie

Museumplein
Museumplein
Amsterdam,
+ Google Maps