Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Film en paneldiscussie over eco-impact

9 november 2023 /20:00 - 22:00

€10

FNV, Milieudefensie en XR vertonen in het Nivon-huis de Duitse docufilm ‘The Loud Spring’ met aansluitend een paneldiscussie met mensen van FNV, de klimaatbeweging XR en met zwerfafval-deskundige Ivo Rodermans van Zwerfie Rotterdam.

De film roept de vraag op hoe mensen van onderop en vanuit hun rol als werknemer impact kunnen maken in het tegengaan van klimaatverandering. Heeft het bedrijfsleven nu teveel macht om de status quo voort te zetten en hoe is een groene systeemverandering te bewerkstelligen? Met interviews en een toekomstscenario onderzoekt de film wat er moet veranderen om klimaatrampen tegen te houden.

Afvalreductie is een thema dat samenhangt met klimaat. De plastic productie blijft de komende decennia onstuimig groeien als niets veranderd. Nederland alleen al geeft jaarlijks zo’n 14 miljard euro fossiele subsidie aan onder meer plastic producenten. Ivo Rodermans laat onder meer zijn licht schijnen over de invloed van het bedrijfsleven bij wetgevende trajecten, over het creëren van een gelijk speelveld voor bedrijven om verduurzaming aan te jagen en wat de rol is van de overheid, consumenten en zwerfafvalrapers.

Bekijk de trailer via deze link. Toegang bij Nivon is 10 euro, Nivon-leden 5 euro en leden van FNV gratis.

Gegevens

Datum:
9 november 2023
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€10

Locatie

Nivon
Dirk Smitsstraat 76
Rotterdam,
+ Google Maps