Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Zero Waste Markttour Visserijplein

30 mei /10:00 - 11:00

Tijdens deze wandeltour over de markt op het Grote Visserijplein ontdek jij hoe jouw hoeveelheid afval flink kunt terugdringen. Onder begeleiding van de gids ga je zelf op onderzoek uit langs de marktkramen. Ook krijg je nuttige tips om elders te gebruiken. 

De markt is bij uitstek de plek waar je plasticvrij en voordelig kunt inkopen. Koken met verse groenten bespaart veel verpakkingen in vergelijking met kant-en-klaar. Op de markt doe je daar een extra schep bovenop, omdat hier relatief veel keuze is in volledig onverpakte groenten en fruit. Ook noten gaan uit de grootverpakking zo jouw herbruikbare bakje in. Neem natuurlijk óók je eigen boodschappentas mee van huis.

De Zero Waste Markttour is onderdeel van de Afvalvrije Week, georganiseerd door Zero Waste Nederland. De tour in Rotterdam is een initiatief van Zwerfie Rotterdam. Dat laatste is niet toevallig: zwerfafval verminderen en afvalreductie gaan hand in hand, want alle zwerfafval begint ooit in een boodschappentas.

We ontmoeten elkaar voor de ingang van de bibliotheek aan de marktzijde. Na afloop is er gelegenheid om samen koffie te drinken in Pier 80, direct naast het marktterrein. Een gratis ticket voor deze tour kun je bestellen via deze link.

Organisator

Zwerfie Rotterdam
Telefoon
06 41496212

Locatie

Bibliotheek Delfshaven
Rösener Manzstraat 80
Rotterdam,
+ Google Maps