Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Bloeiende SCHOONheid Spoordijk Spangen

29 mei /14:00 - 16:00

Schapen op de Spoordijk

We gaan de Rotterdamse parkenmaand op woensdagmiddag 29 mei in Spangen waardig afsluiten met het zaaien van SCHOONheid op de Spoordijk Spangen. Dit ruige stukje stadsnatuur is een superbiotoop voor planten, insecten en ook voor mensen zonder thuis. Het wandelpad over de voormalige goederenspoorlijn krijgt van ons een flinke opknapbeurt.

We starten om 14.00 uur bij Buitenplaats Spangen. Dat is een openbare buurttuin aan de Spaansebocht. Hier kunnen we samen wat drinken en aftrappen. Op de picknicktafels kunnen (jonge) deelnemers aan de slag met zaadballen maken. Door de bloemzaadballen later op de middag uit te gooien helpen we de insecten op de Spoordijk nóg meer. Ook gaan we aan de slag met snoeischaren en met afvalgrijpers. Dat is nodig ook, want het gebied wordt intensief gebruikt, maar niet intensief onderhouden.

Natuurlijk Spangen zorgt voor alle materialen voor de zaadbommen. Zwerfie Rotterdam zorgt voor opruimmaterialen. De koffie, thee, frisdrank en koek staan voor je klaar. Je hoeft alleen te zorgen voor goede schoenen en een goed humeur.

Gegevens

Datum:
29 mei
Tijd:
14:00 - 16:00

Organisatoren

Zwerfie Rotterdam
Natuurlijk Spangen
De Groene Connectie

Locatie

Buitenplaats Spangen
Spaansebocht
Rotterdam,
+ Google Maps