Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zwerfietsen: Van Maas tot Maashaven

28 januari /13:00 - 16:00

We hebben een afwiselende fietstoer opgezet op Rotterdam Zuid! Start is om 13.00 uur op het Eiland van Brienenoord bij de Buitenplaats. Tijdens de zwerfietstocht gaan we fietsen én onderweg op een paar hotspots aangespoeld of drijvend afval opruimen. 

De fietstocht staat onder begeleiding van zwerfafvalgids Ivo Rodermans. Hij vertelt onderweg bijzondere anekdotes over zwerfafval en kan allerhande vragen van deelnemers beantwoorden. De tocht verruimt je blik op het thema zwerfafval.

We starten na koffie en thee bij Buitenplaats Brienenoord direct met opruimen op een heel bijzonder nieuw stuk getijdennatuur, een zandplaat aan de westzijde van het Eiland van Brienenoord. Op deze plek kan drijvend afval goed aanlanden, zowel op de plaat zelf als op de golfbrekers. Na een pauze bij Buitenplaats Brienenoord gaat de rit naar de Feijenoordhaven, de Binnenhaven en daarna naar de Maashaven. Daar eindigt de fietstoer bij het opkomende tij met afvalvissen. Het water stuwt door de AVR gemorst huishoudelijk afval op in de hoeken van de haven, waar wij het met visnetten eruit kunnen scheppen.

Deelname aan de zwerfietstocht is kosteloos. Zwerfie Rotterdam zorgt voor alle opruimmaterialen, een bakfiets voor afvoer van afval en voor een drankje en versnapering tijdens de activiteit, jij voor goede stevige schoenen en een fiets. Heb je zelf een transportfiets? Kies dan dat exemplaar voor deze tocht, zodat je een zak afval mee kunt torsen naar de dichtstbijzijnde container. Aanmelden is niet verplciht, maar wel gewenst door een mailtje te sturen naar info@zwerfierotterdam.nl of een berichtje te appen naar 06 41496212.

 

Gegevens

Datum:
28 januari
Tijd:
13:00 - 16:00
Evenement Tags:

Organisator

Zwerfie Rotterdam
Telefoon
06 41496212

Locatie

Eiland van Brienenoord
Van Brienenoord 5
Rotterdam,
+ Google Maps