Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Werk aan een schone Werkhaven

2 maart /14:00 - 16:00

Deze dag gaan we aan de slag op de oevers van de Werkhaven. In deze haven kan drijfafval goed aanlanden en blijft het tussen de grote rivierkeien steken. Voor de pauze hebben wij een toplocatie bij zwerfafval-docent Kathie. Zij woont op loopafstand van onze opruimplek. 

In de Werkhaven ervaar je de havenactiviteiten van dichtbij. Langs de kades liggen schepen en duwbakken aangemeerd. Vanaf hier loop je in een paar minuten naar een verborgen strandje op het Quarantaine-eiland waar het in de zomer goed toeven is. Ook op deze plek kunnen we een vuilniszakje vullen.

Je ontdekt tijdens de opruimactie ook een verborgen parel; het voormalige Quarantaine-ziekenhuis. In één van de gebouwen woont Kathie, die ons ontvangt voor een heerlijke kop koffie.

Zwerfie Rotterdam zorgt voor opruimmaterialen, jij voor stevige schoenen en een goed humeur. Meld je aan voor deze opruimactie door te Whatsappen naar 0641496212, zodat we kunnen afspreken voor de reis naar Heijplaat. Dit kan per watertaxi vanaf de Marconistraat of op de fiets.

Gegevens

Datum:
2 maart
Tijd:
14:00 - 16:00

Organisator

Zwerfie Rotterdam
Telefoon
06 41496212

Locatie

Werkhaven, Rotterdam
Quarantaineweg, Heijplaat + Google Maps