Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Waalhaven Maas Cleanup

22 maart /10:00 - 12:00

Tijdens de Maas Cleamup ruimen vele honderden vrijwilligers op in de Nederlandse delta, vanaf Eijsden in Limburg tot aan de riviermonding in Zuid-Holland. Als opwarmer voor de grote dag hebben wij op vrijdag 22 maart een superleuke opruimlocatie in petto, namelijk de oever van een containerterminal aan de Waalhaven.

We maken een bijzondere oever schoon, omdat de plek binnen de hekken ligt van een containerterminal. Dat betekent dat we binnen douanegebied zijn waar onverwacht kan worden gecontroleerd (op uithalers bijvoorbeeld). Het is mogelijk dat je om legitimatie wordt gevraagd, maar de kans daarop is wel bijzonder klein. Zorg voor de zekerheid dat je een id-bewijs bij je hebt. Op het terrein is het dragen van veiligheidshesjes verplicht. Zwerfie Rotterdam zorgt voor alle opruimmaterialen, ook voor de hesjes. Jij voor stevige schoenen, want de ondergrond is ongelijkmatig.

De ingang van Barge Centre aan de Waalhaven, een beetje verstopt aan de Waalhaven w.z. 62. Zoek met Google niet op het adres, maar op Barge Centre en je krijgt de juiste route er naartoe. Als je op de fiets gaat en je wilt gezellig samen fietsen: om 09.30 kun je bij de zuidelijke uitgang van de Maastunnel met de bakfiets van Zwerfie meefietsen. We pauzeren binnen met koffie, thee, chocolademelk en koeken.

Vanwege een beperkt aantal deelnemers is aanmelden voor deze opruimactie verplicht. dat doe je via deze link.

Locatie

Barge Centre Waalhaven
Waalhaven w.z. 62
Rotterdam,
+ Google Maps