Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Pre-research avond-cleanup

12 juni 2023 /20:00 - 21:30

Gratis
Lekhaven

De titel van deze cleanup heeft uitleg nodig. Onze vrijwilligers hebben eerder aangegeven graag eens op een doordeweekse avond te willen opruimen. Met midzomernacht in het vooruitzicht is 12 juni het moment om de Lekhaven bij een koel avondbriesje van zwerfafval te ontdoen. 

Na onze noeste arbeid komen de volgende dag onderzoekers van Hebo ter plekke. Zij gaan in de Lekhaven op zoek naar nurdles. Dat zijn kleine plastic korrels die dienen als grondstof voor allerlei plastic producten. Ook in Rotterdam worden deze korrels gemaakt en gemorst, onder meer bij het bedrijf Ducor in de Londenhaven. Nurdles worden veelvuldig op rivieroevers aangetroffen en ze liggen eveneens op het strand van Hoek van Holland. De onderzoekers kunnen hun werk beter doen als het grove afval al is opgeruimd.

Tijdens de clean-up is het eb. Dat betekent dat wij ook het afval dat tussen lagergelegen rivierkeien bekneld is geraakt, goed kunnen opruimen. Zwerfie Rotterdam zorgt voor opruimmaterialen. Jij voor stevige schoenen. De ondergrond is grof en niet geschikt voor mensen met een lichamelijke beperking. Aanmelden voor de clean-up kan door een berichtje te sturen naar 06 41496212.

Gegevens

Datum:
12 juni 2023
Tijd:
20:00 - 21:30
Kosten:
Gratis
Evenement Tags:
,

Organisator

Zwerfie Rotterdam
Telefoon
06 41496212

Locatie

Lekhaven
Benjamin Franklinstraat
Rotterdam,
+ Google Maps