Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Peukmeuk 2024: Rinkeldekinkel, schoon voor de winkel!

6 juli /11:00 - 13:00

Peukmeuk 2023

In heel Nederland rapen mensen op 6 juli peuken van straat tijdens de landelijke actie #Peukmeuk2024. In Rotterdam gaan vrijwilligers de Schiedamseweg peukvrij maken. Dit is een lange winkelstraat in Delfshaven. 

Op de Schiedamseweg zitten supermarkten, ketens, horeca, fastfoodbedrijven en zelfstandige winkeliers. Het is een gemengde straat met een divers aanbod. In 2015 werd de Schiedamseweg nog uitgeroepen tot de smerigste winkelstraat van Nederland. In totaal werden 476 winkelgebieden onder de loep genomen. “Sindsdien is er gelukkig veel verbeterd”, zegt Tonny van Sommeren van Zwerfie Rotterdam. “Maar de peukenoverlast is wel erg hardnekkig. Een goede reden om dit jaar Peukmeuk in deze straat te houden.”

Zwerfie hoopt dat de opruimactie ook winkeliers aanzet tot actie. Denk aan het stimuleren van goed gedrag door asbakken neer te zetten tot deelname aan een project van Zwerfie Rotterdam met inzamelbakken voor kleine metalen doosjes van bijvoorbeeld Smint of Sportlife. “Die boxjes willen we omkatten tot zakasbakjes, om het daarna gratis uit te delen aan rokers.”

De peuken-opruimactie op zaterdag 6 juli start om 11:00 uur met koffie en koek bij het Bollenpandje aan de Rosier Faassenstraat 22, op een steenworp afstand van de Schiedamseweg. Zwerfie Rotterdam zorgt voor alle materialen, inclusief handtellers om het aantal opgeruimde peuken bij te houden. De actie eindigt om 13:00 uur. Aanmelden kan door een berichtje te sturen naar info@zwerfierotterdam.nl of naar 0641496212.

Gegevens

Datum:
6 juli
Tijd:
11:00 - 13:00
Evenement Tags:

Locatie

Bollenpandje
Rosier Faassenstraat 22
Rotterdam,
+ Google Maps